Top 5 fobii dubioase

FOBII

Fiecare dintre noi se teme de ceva, numai că unii se tem … mai ciudat. Iată un top 5 al celor mai dubioase fobii!

1. Ergasiofobia teama de muncă

Chiar există din punct de vedere medical și reprezintă condiția psihologică a mai multor oameni decât credem. Da, acum există o motivație solidă pentru a toci butoanele de la telecomandă toată ziua. 

2. Itifalofobia teamă de erecție!

Deși pare greu de crezut, se pare că multă lume devine agitată într-o astfel de situație. Teoria spune că se manifestă atât la femei cât și la bărbați. Hmmm, asta da întrebare de pus la prima întâlnire!

3. Ablutofobia frică de baie sau de spălat 

Unora spălatul le provoacă teamă. Probabil de asta suferă jumătate din călătorii din tramvaiul 41 și noi ar trebui să ne purtăm mai frumos cu oamenii suferinzi. 

4. Pteronofobia teamă de a fi gâdilat cu pană

Această fobie apare pe fondul unor traume din copilărie, în cazul în care bebelușul a fost gâdilat constant, pe măsură ce a crescut. Dar după ce ai trecut de 10 ani… 

5. Paraskavedekatriafobia teama de Vineri 13

Această dată este asociată cu ideea de pericol dar deși specialiștii nu au găsit o legătură clară între această zi și ghinion, asta nu i-a împiedicat pe unii să dezvolte o fobie în acest sens. Un motiv în plus că week-endul să înceapă mai devreme. (Dacă numele acesta ți s-a părut prea lung și imposibil de pronunțat, află că există și fobia de cuvinte prea lungi)