Jocuri – Assassin’s Creed

Assassin's Creed

Într-o zi în care plictiseală mea atingea cote epopeice, am hotărât să încerc un joc ieșit de ceva vreme pe piață, având în vedere faptul că ultimele săptămâni n-au adus nimic interesant în materie de lansări. Cu un pic de entuziasm și o oarecare precauție am încercat Assasin’s Creed realizat de cei de la Ubisoft, faimoși pentru Silent Hunter 3 și seria Prince of Persia.

Assassin’s Creed 3 – E3 Official Trailer

Gamplay

De observat imediat este faptul că jocul s-a inspirat foarte mult din mecanicile folosite deja în Prince of Persia. Multe din acrobațiile prințului nu se regăsesc în Assasin’s Creed, și aparent Ubisoft a lăsat total ideea luptei integrate cu mișcările de baza (puteai să fugi pe un perete, să sări de pe el în spatele unui inamic și să-i feliezi fundul înainte să-și dea seama de unde e sânge pe lama ta). Pentru varianta PC jocul se simte un pic greoi.

Grafica

Ubisoft ne-a obișnuit încă de pe vremea lui Prince of Persia Sands of Time cu o calitate a imaginii superioară. Indiferent cât de mult aș fi urât alte aspecte ale jocului, întotdeauna abia așteptam să mă cațăr până în vârful turnurilor.

Povestea

E un pic cam dubioasă. N-am fost niciodată mare fan al teoriilor de conspirație, și cu atât mai puțin al celor legate de cruciade și templieri. Pe de altă parte, povestea își îndeplinește rolul de a da motivație obiectivelor. Replicile personajelor sunt, de asemenea, interesante.

Mă așteptăm la coridoare întunecate de fortărețe, prin care să-mi fac drum către țintă. Adăugând la asta misiunile repetitive prin care a trebuit să trec, jocul este unul mediocru, dar salvat de grafică excepțională