Femeile și sexul opus

Femeile și sexul opus

Imaginea femeii în societate a suportat de-a lungul timpului o serie de transformări benefice, tinzându-se către o femeie autonomă, cu capacități decizionale excepționale, independență financiar, un egal al sexului opus.

Emisfera dreapta este mai dezvoltată la femei, în timp ce la bărbați este mai complexă cea stângă. La aceștia din urmă există o separare mai puternică între emisferele cerebrale, ceea ce face că în argumentația logică să nu intervină de foarte multe ori argumente de natură emoțională/sentimentală.

Relațiile dintre bărbați și femei sunt influențate de trei tipuri de hormoni care își spun cuvântul: 

feromonii – marca noastră olfactivă, au menirea de a atrage potențialii parteneri, ei sunt percepuți subliminal ca un miros distinct, sunt secretați de glandele aflate subraț și în zona abdominală

feniletilamina – o substanță chimică secretată de creier, răspunzătoare de euforia și excitația resimțite în prezența persoanei iubite

endomorfine – care induc o stare de confort general, mult mai liniștită. Acum relația devine mai profundă, iar pasiunea fierbinte este înlocuită de dragostea autentică, asociată cu încredere, atașament, tandrețe, afecțiune, respect și devotament.

Suntem diferiți, dar formăm ceea ce se poate numi un puzzle perfect. Și asta pentru că avem fiecare ceea ce-și dorește celălalt!